home page
about us
services
products
news
support
view presentation
contactsPODSTRANICE U "O NAMA":

| Predsjednik

| Tajnik

| Predsjedništvo

| Umjetnička komisija

| Selektor

| Članovi Udruge

| Prostorije

| O amaterizmuPredsjednik

Zemira Štajner

Tajnik

Zdravka Bilandžić

Predsjedništvo

Sedam članova tvori ovo tijelo

Umjetnička komisija

Četiri umjetnički obrazovana člana tvore komisiju kojoj predsjednik ujedno mora biti član Udruge

Selektor

Ivan Svaguša je akademski slikar, novi selektor.

Članovi Udruge

Osim sadašnjih članova navodimo i arhivu članova koje smo bilježili kroz godineProstorije

Trg Republike 4, Split, HrvatskaREGISTRACIJA UDRUGE

Naša udruga je u zakonskom roku obavila opsežan proces registracije po novom zakonu a pod vodstvom predsjednice Zemire Štajner.

Treba zahvaliti članovima koji su sudjelovali na skupštini 19.6.2015., članovima koji su radili na prilagodbi (Zlatan Morić, Miroslav Jelaska, Dušica Živčić, Seka Delić i Zemira Štajner) i tvornom sudjelovanju županijske administracije.

Po zakonu su i usklađeni statut i svi podaci objavljeni javno na stranicama Ministarstva uz sljedeće važnije podatke:

Ime: Likovna udruga "Emanuel Vidović"-Split

Skraćeno ime: LUEV-SPLIT

Datum donošenja statuta: 19.06.2015

Statut usklađen sa Zakonom o udrugama (NN 74/2014)

Predsjednica: Zemira Štajner

Redovna skupština: 09.12.2014

Mail: admin@luev-split.hr

Web stranica: www.luev-split.hr

Telefon: 021348322

Mobitel: 0915176291

Ciljana skupina: 019 GRAĐANI – OPĆA POPULACIJA

Cilj: Razvijanje i poticanje likovne kulture, te afirmacija stvaralačkog ljudskog rada u najširem smislu, a sve radi obogaćivanja i humanizacije životnog okruženja Splitsko-dalmatinskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

OIB: 33477285615

Matični broj: 03424375

Broj iz matičnog registra: 17000287

Šifra djelatnosti: 9412

Obveza vođenja jednostavnog knjigovodstva

RNO broj: 0335616

Datum upisa u RNO: 06.08.2015

Likvidator: Zlatan MorićO NAŠOJ UDRUZI
Likovna udruga „Emanuel Vidović" je udruga neprofesionalnih likovnih stvaralaca u gradu Splitu. Počela je s radom 1972. godine u okviru KUD-a „Đuro Salaj", a od 1990. godine djeluje pod imenom velikog splitskog i hrvatskog slikara Emanuela Vidovića (FER ili na wikipedia)

Redovna (glavna) aktivnost, odnosno obveza vodstva Udruge jest organizacija skupnih likovnih izložbi u samom gradu Splitu za potrebe članstva. Za razdoblje od 1972. do 1982. godine nemamo dovoljno relevantnih podataka, ali možemo procijeniti da je do danas organizirano ukupno više od 140 skupnih izložbi (godišnjih i tematskih), s preko 6.000 izloženih likovnih radova, što čini zaista impozantan broj.

Sociolozima i povjesničarima umjetnosti prepuštamo vrednovanje ukupnog učinka ovih izložbi na likovnu edukaciju i oplemenjivanje likovnog ukusa građana Splita i drugih hrvatskih gradova u kojima su splitski amateri (neprofesionalni umjetnici) sve izlagali svoja djela. Tako je kroz dugi niz godina Udruga organizirala skupne izložbe svojih članova i u Otočcu, Delnicama, Opuzenu, Solinu, Trogiru, Sinju, Drnišu, Kaštel Sućurcu, Kaštel Novom, Komiži, Primoštenu, Tijesnom, Supetru i Žrnovnici.

Članovi Likovne udruge sudjeluju na republičkim smotrama neprofesionalnog likovnog stvaralaštva u organizaciji Kulturno prosvjetnog sabora Hrvatske (danas Hrvatskog sabora kulture - HSK), kao krovne udruge većine amaterskih društava i udruga, i to u Zagrebu, Splitu, Karlovcu, Koprivnici, Petrinji, Križevcima, Pazinu, Kutini, Sisku, Slavonskom Brodu i Bjelovaru.Od 22. listopada do 6. studenog 1990. godine upravo u Splitu organiziraju se 21. Susreti neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske. U prostoru tadašnjeg Muzeja revolucije izloženo je ukupno 146 radova u prvoj postavi, a 60 u drugoj postavi, uz dvostruku selekciju.

U razdoblju od 1996. do 2000. godine Likovna udruga "Emanuel Vidović" izdaje i skromno glasilo za potrebe članstva, a povremeno se održavaju tečajevi crtanja i slikanja, tribine, seminari i okrugli stolovi na temu likovnih umjetnosti.

Članovi Udruge se odazivaju pozivima na likovne kolonije koje se održavaju na Visu, Rovanjskoj, Bratušu i Nečujmu, gdje likovni radovi koji su nastali u prirodi ostaju u fundusu organizatora, pretežito za humanitarne svrhe.

Donacije različitim ustanovama (Maestral, Srce, KBC Split itd) i brojne samostalne izložbe članova Udruge, samo dopunjuju ukupnu sliku. Ako tome pridodamo pjesnike i pjesnikinje, glumce i recitatore, pjevačke zborove, glazbene soliste i istaknute pojedince koji su nastupali na otvorenjima likovnih izložbi, onda držimo da smo s pravom u uvodu istakli da je ukupna aktivnost Likovne udruge "Emanuel Vidović" tijekom protekla četiri desetljeća poprimila značaj – KULTURNE MISIJE.

Z.M.

Predsjednik | Tajnik | Predsjedništvo | Umjetnička komisija | Selektor | Članovi Udruge | Prostorije | O amaterizmu

Copyright © Likovna udruga EMANUEL VIDOVIĆ, Split, HRVATSKA