home page
about us
services
products
news
support
view presentation
contacts


ARHIV NOVOSTI - PREMA VREMENSKOM SLIJEDU
ČESTITKE

Obavijest za članove: U ČETVRTAK 17. STUDENOG 2011. U 17:30 SATI UNUTAR PROSTORIJA UDRUGE ORGANIZIRAMO RADIONICU - IZRADA BOŽIČNIH ČESTITKI, KOJE ĆEMO POSLATI POGLAVARSTVU, ŽUPANIJI I DRUGIM SURADNICIMA.(14.11.11. Draženka Žic)JESENSKA IZLOŽBA U MARKA MARULIĆA

OTVORENJE IZLOŽBE BIT ĆE 17. LISTOPADA U 19.00 SATI.
Neke slike pogledajte na stranici o jesenskoj izložbi u središnjoj Knjižnici Marka Marulića.

(07.10.11. admin)BOŽIĆNA IZLOŽBA

Otvorenje naše tradicionalne izložbe u Domu umirovljenika na Zenti bit će dana 22. prosinca u 18.30 sati.Radovi za ovu izložbu mogu se predati najkasnije do 8. prosinca 2011. godine.

(07.10.11. admin)HRVATSKI SABOR KULTURE OBJAVIO REZULTATE NATJEČAJA
Povjerenstvo je izabralo slike sljedećih naših
autora:

NELA ELEZOVIĆ-KUKOČ,
MIROSLAV JELASKA,
RANKA JURIŠIĆ,
ZLATAN MORIĆ,
RADMILA PINTERIĆ,
KASJA TULIĆ i
DUŠICA ŽIVČIĆ.
Pohvalnicu Prosudbenog povjerenstva 27. susreta neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske
dobila je i naša članica KASJA TULIĆ.

Izložba je otvorena u Likovnoj galerija Gradskog muzeja Križevci, od 22. rujna do 1. listopada 2011. Više na www.hrsk.hr

(25.09.11. admin)ZLATAN MORIĆ IZLAŽE
Zlatan Morić rođen je u Splitu 1951 godine, dugogodišnji je član Udruge i bio je naš predsjednik kroz dva mandata.
Izložbu pod naslovom “APSTRAKCIJE - ISKORAK” predstavlja u Hrvatsko - francuskoj udruzi – Alliance Francaise de Split, Marmontova ulica 3, od 26. rujna do 9. listopada 2011.godine.

“Nemirne kompozicije i vrtlozi boja koje se od vitalističnih oblika pretvaraju u geometrijske, otkrivaju slikara Zlatana Morića kao tragača i istraživača apstraktnog svijeta boja, ritmova, oblika i drugih elemenata od kojih je satkano likovno djelo…” napisao je Josip Botteri Dini na početku prigodnog komentara.

.
(23.09.11. admin)EDUKACIJA ČLANOVA

U petak 23. rujna 2011. godine, od 17 do 20 sati u prostorijama Udruge, akademski slikar i kipar Eduard Belić održat će razgovor i konzultacije sa svim članovima Udruge koji to žele.
Moguć je razgovor pojedinačno o radovima članova, uz analizu i savjete kako rješavati probleme u slikanju. Članovi mogu donijeti radove, fotografije radova ili CD. Mogući su dogovori za tečaj crtanja i slikanja, savjeti i pomoć u radu.
(19.09.11 admin)DRAŽENKA ŽIC NASLIJEDILA MANDAT ZLATANA MORIĆA

Draženka Žic je većinom gasova Predsjedništva izabrana za novu predsjednicu Udruge dana 16.06.2011

(19.08.11 admin)


U PRIPREMI

Pored ovih stranica postoje i zamisli da manji dio podataka uvrstimo u Facebook stranice. Ako ima dragovoljaca među našim članovima ili simpatizerima molimo javite se!Sljedeća zamisao je članak kojeg bismo objavili na Wikipediji. I za to trebamo dragovoljce! Javite se, bilo zbog vašeg iskustva u izradi članka bilo zbog primjerenog teksta!


(19.08.11 admin)27. SUSRET NEPROFESIONALNIH LIKOVNIH STVARALACA HRVATSKE

Broj: 640
Zagreb, 8. VI. 2011.
Županijskim zajednicama KUU, KUD-ovima i likovnim sekcijama
Poštovani,
Hrvatski sabor kulture, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci i Križevački likovni krug, Križevci priređuju 27. SUSRET NEPROFESIONALNIH LIKOVNIH STVARALACA HRVATSKE. Pokrovitelj 27. Susreta je Ministarstvo kulture RH.
Sudjelovati mogu punoljetni likovni umjetnici iz Hrvatske (osim akademskih slikara, kipara i primijenjenih umjetnika). Za sudjelovanje na 27. Susretu treba do 3 rada dostaviti matičnim likovnim sekcijama ili KUD-ovima koji će, uz stručnu pomoć likovnih djelatnika, izabrati jedan rad od svakog umjetnika i dostaviti ga od 5. do 14. rujna 2011. radnim danom od 8 do 15 sati (srijedom i četvrtkom od 8-19 h, subotom od 10-12 h) na adresu: Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci, Trg Antuna Nemčića 6, 4826o Križevci, kontakt telefon 048-711-210.

Za odabir se primaju uokvireni crteži i slike svih tehnika i motiva (neopremljeni radovi ne dolaze u obzir) srednje veličine – ne veće od 70 X 100 cm, manje skulpture različitih tehnika, te primijenjeni radovi (keramika i sl.) – također opremljeni za izložbu. Uz radove obavezno dostaviti popis sa sljedećim podacima: naziv, adresa, e-mail likovne udruge te kontakt osoba i njezin mobitel, zatim ime i prezime autora (abecednim redom), naziv likovnog djela, tehnika, godina nastanka i dimenzije u cm.,i to osim u pisanom obliku, obvezatno i na CD-u u WORD-formatu (ili traženo poslati na mail gmk@kc.t-com.hr).
Osim popisa radova potrebno je dostaviti i presliku uplatnice o plaćenoj članarini za 2011. godinu. Za likovne udruge/sekcije – članice županijskih zajednica, potvrdu o uplaćenoj članarini dostavlja njihova županijska zajednica. Od dostavljenih uradaka (prvi odabir obavlja sama sekcija koja radove dostavlja, autom ili poštom na gore navedenu adresu)
Osim popisa radova potrebno je dostaviti i presliku uplatnice o plaćenoj članarini za 2011. godinu. Za likovne udruge/sekcije – članice županijskih zajednica, potvrdu o uplaćenoj članarini dostavlja njihova županijska zajednica. Od dostavljenih uradaka (prvi odabir obavlja sama sekcija koja radove dostavlja, autom ili poštom na gore navedenu adresu)
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. Zoran Homen, ravnatelj Gradskog muzeja u Križevcima i prof. Stanko Špoljarić, viši kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu – izvršit će izbor radova za izložbu 27. Susreta, odabrat će autore za nagrade te radove za Zbornik književnog i likovnog stvaralaštva koji će biti, sukladno ostvarenim sredstvima, vjerojatno tiskan tijekom 2012. (s otiscima u boji).
Najbolji autor i najbolja sekcija te njihovi radovi bit će 19. XI. 2011. predstavljeni u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u programu Razglednica najboljih Hrvatskog sabora kulture.
Izložba 27. Susreta bit će postavljena u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja u Križevcima od 22. IX. do 1. X. 2011., a otvorenje će biti 22. rujna u 19 h. Susret neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske i zatvaranje izložbe bit će 1. listopada 2011. u spomenutoj galeriji , o čemu ćete biti dopisom obaviješteni.
Radove za svoje članove dostavljaju sekcije (pojedinačne dostave ne primamo), a preuzimaju ih članovi sekcije na zatvaranju izložbe 1.X.2011. Ostale obavijesti na mob. 095 4556879 (ili fiksni telefon 01 4556879).
Radujemo se 27. Susretu i druženju s Vama.

Stručni suradnik za kazališnu, likovnu i književnu kulturu

Mirko Kovačević, prof.

Tajnik Hrvatskoga sabora kulture

Dražen Jelavić, prof.
Naslovnica | O nama | Galerija | Povijest | Arhiv | Stranice | Poveznice

Copyright © Likovna udruga EMANUEL VIDOVIĆ, Split, HRVATSKA