home page
about us
services
products
news
support
view presentation
contacts


ARHIV NOVOSTI - PREMA VREMENSKOM SLIJEDU
POLAGANJE VIJENCA
Na rodnoj kući splitskog slikara Emanuela Vidovića, tradicionalno na njegov dan rođenja, postavljen je vijenac uz spomen ploču. Vijenac polažu predstavnici Grada Splita, Muzeja Emanuel Vidović, potomci slikara, prijatelji i članovi Likovne udruge Emanuel Vidović, koja je uvela ovu tradiciju.

Više slika možete skinute s privremene stranice o polaganju vijenca

(27.12.12. admin)
IZLOŽBA U ZENTI

U srijedu 20. prosinca 2012. godine u 19 sati je otvorena tradicionalna božična izložba u Domu umirovljenika Zenta.Naslov ovogodišnje izložbe je "Boje Božića" a
izlaže 44 autora, članova naše Udruge.


Svečanost otvorenja je uveličao Mješoviti zbor Gospe Fatimske s voditeljicom ČS Pavlom Negovec. Četiri pjesnikinje članice Udruge su pročitale nekoliko svojih pjesama.Neke fotografije s otvorenja su predstavljene paralelno s fotografijama izloženih radova na stranici "Boje Božića". (21.12.12. admin)
NOVA TAJNICA UDRUGE


Snježana Mratinić-Divenčić Pegi je izabrana za novu tajnicu Likovne udruge Emanuel Vidović.


(21.12.12. admin)
GODIŠNJA SKUPŠTINA

Dragi članovi!
Obavještavam vas da dana 08.12.2012. g. (subota) u 10 sati održat će se

redovna GODIŠNJA SKUPŠTINA

u klubu Libertas (u prostorijama HSLS),
adresa: Obala hrvatskog narodnog preporoda 10/1 (na Rivi poviše Splitske banke).

Molim članove da dođu u što većem broju kako bi se skupština mogla održati. Također molim članove da razmisle o prijedlozima i idejama, a koje bismo mogli realizirati za boljitak naše Udruge. Lijep pozdrav,

Predsjednica Udruge:
Draženka Žic, dipl.iur. U Splitu, 23.11.2012. g.
OBAVIJESTI PREDSJEDNICE

Molim sve članove koji žele izlagati na božićnoj izložbi u "domu Zenta" koja će se otvoriti 20.12.2012. , da donesu radove do 29.11.2012. ,a žiriranje pristiglih radova će se obaviti 01.12.2012.
u prostorijama Udruge.

Obavještavam članove udruge da mogu kupiti
malu knjigu-monografiju:

(koja je tiskana povodom 40 godišnje obljetnice kontinuiranog rada Udruge - uz simbolično pokrivanje troška od 25 kuna), a koja baš za ove blagdane može biti prigodan poklon vašim dragima.

Članove Udruge koji su izlagali na izložbama koje organizira Hrvatski Sabor Kulture obavještavam da je isti tiskao "Zbornik književnih i likovnih radova". Cijena Zbornika je 80,00 kn., a može se naručiti preko tajništva Udruge.

Predsjednica: Draženka Žic, dipl. iur.

U Splitu, 19.11.2012. g.
RADMILA PINTERIĆ IZLAŽE

Radmila Pinterić, aktivna članica Likovne udruge "Emanuel Vidović" ima svoju samostalnu izložbu pod nazivom "Moja nadahnuća", a otvorena je u klubu "Libertas" od 22.10 -07.11 2012. Imamo fotografije s otvaranja njene samostalne izložbe u prostoru liberalne stranke.

Vrijedna članica je lani imala izložbu "Sve boje i pjesme moje" u Osijeku o kojoj je propustila obavijestiti nas!


(02.11.12. Edo Belić)JESENSKA IZLOŽBA

Likovna udruga "Emanuel Vidović" je održala svoju jesensku izložbu u prostorijama Središnje Gradske knjižnice Marka Marulića.Više fotografija s promocije knjige i jesenske izložbe možete pogledati ovdje: 2012 u Marka Marulića
PROMOCIJA KNJIGE

Pred otvorenjem jesenske izložbe održana je promocija knjige Zlatana Morića i Tonke Jelaska: 40 GODINA LIKOVNE UDRUGE EMANUEL VIDOVIĆ - SPLIT, 1972 - 2012.
(31.10.12. admin)OTVARANJE 28. SUSRETA

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja otvoreni su u četvrtak 20. rujna 28. susreti zavičajnih likovnih stvaralaca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te uz pokroviteljstvo Grada Križevaca.

Od tristotinjak radova pristiglih iz cijele Hrvatske, odabrano ih je nešto više od stotinu koji su predstavljeni križevačkoj publici.Uz ravnatelja Gradskog muzeja Zorana Homena, na izložbi su govorili i stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Sabora kulture Mirko Kovačević te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada mr.sc.Mladen Tenodi.

Cijeli članak i dvije fotografije možete pogledati na stranici Križevaca

(24.09.12. admin)PRIHVAĆENI RADOVI

Hrvatski sabor kulture, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije,
Grad Križevci i Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci priređuju 28. SUSRET ZAVIČAJNIH LIKOVNIH STVARALACA HRVATSKE. Izložba 28. Susreta bit će postavljena u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja u Križevcima od 20. do
29.9.2012., otvorenje će biti 20. rujna u 19 h, a Susret (dodjela nagrada i pohvalnica, promocija Zbornika) 29.9.2012.

Prosudbeno povjerenstvo - (ZORAN HOMEN, prof., ravnatelj i viši kustos Gradskog muzeja u
Križevcima STANKO ŠPOLJARIĆ, prof., viši kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu MIRKO KOVAČEVIĆ, prof., tajnik Prosudbenog
povjerenstva) - je od naših predloženih radova izabralo sljedeće:MIROSLAV JELASKA: Romantična dama,
ulje/platno, 50x40 cm;
ZLATAN MORIĆ: Riblje oko,
akril/platno, 43x61 cm;
NEDA PALOŠEK: Laguna,
ulje/platno, 30x45 cm;
STJEPAN PERIŠIĆ: Asocijacije,
skulptura, drvo, 50x22 cm;
HRVOJE PERKUŠIĆ: Rafaela,
olovka, 39x33 cm;
RADMILA PINTERIĆ: Maslina,
akril/platno, 18x17 cm ;
JAGODA ZULIM: Srdele,
ulje/platno, 40x50 cm;
DRAŽENKA ŽIC: Snaga II,
ulje i zlatni listići/platno, 40x30 cm;
ANA ŽURO: Pred oluju,
akvarel, 30x40 cm.

Cijelu objavu možete pogledati na stranici HSK!

(16.09.12. admin)POŠTOVANO ČLANSTVO

Obavještavamo Vas da će naša Udruga i ove
godine sudjelovati na izložbi koju organizira SAVEZ UDRUGA - HRVATSKI SABOR KULTURE, a koja će se ovaj put održati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u Križevcima u terminu od 20. do 29.09.2012. g. Radovi za ovu izložbu mogu se predati u prostorijama Udruge 27. i 30.08. 2012. g. Molimo članove koji žele sudjelovati na ovoj izložbi da donesu manje radove, mogu biti i već izlagani, te moraju uplatiti 25,00 kn za troškove transporta i pakiranja.

Naša redovita jesenska izložba koja se održava u GRADSKOJ KNJIŽNICI MARKO MARULIĆ održat će se u terminu od 15. do 29.10.2012. Predsjedništvo je odlučilo da članovi mogu donjeti na žiriranje i radove koje su već izlagali. Radovi moraju biti manjeg formata - ne veći od 30 X 40 cm. te se
mogu predati do 20.09.2012. g. Za ovu izložbu nema tematskih ograničenja. Apeliramo na
kvaliteti radova, jer želja nam je da svi članovi sudjeljuju sa jednim uratkom. Posebno bih istakla da će ova izložba imati svečanu notu povodom obilježavanja 40 godina postojanja naše udruge, pa će tom prigodom biti dodjeljivane Zahvalnice i uz prigodni program održat će se promocija knjige - monografije o našoj Udruzi - koju su napisali gđa. Tonka Jelaska i gosp. Zlatan Morić. Otvaranje izložbe bit će u dvorani knjižnice M. Marulić 15.10.2012. g. u 18 i 30 sati. Budući da će se u knjizi nalaziti fotografije izloženih uradaka molimo članove da participiraju za fotografiranje radova sa 20 kuna.Tradicionalna Božična izložba koju održavamo u DOMU UMIROVLJENIKA ZENTA, otvorit će se 20.12.2012. g. u 19 sati.

Godišnja Skupština Udruge održat će se krajem studenog 2012. g., a o točnom terminu i mjestu održavanja Skupštine obavijestit ćemo članove putem oglasne ploče u Udruzi i na ovim web stranicama.

Članove Udruge molim da doniraju slike, kako bi te iste slike Udruga donirala Županiji, Gradu, donatorima, sponzorima itd..

Nadalje, molimo članove da podmire članarinu. Oni koji to ne urade, nažalost, neće moći izlagati na izložbama.

Zajedno s Vama veselimo se jesenskoj svečanoj izložbi i prijateljski Vas pozdravljamo.

Predsjednica: Draženka Žic, dipl. iur.

U Splitu, 08. kolovoza 2012. g.
NEKE POHVALE MEĐU UTISCIMA S IZLOŽBE


Naša Predsjednica nam posreduje nekoliko pohvalnih riječi koje su napisali posjetitelji Svečane izložbe.

Za one koji se žele potruditi kopije su u izvornoj rezoluciji. (desni klik na priložene ikonice, open, save, back, itd.)(01.07.12. admin)

28. susret likovnih stvaralaca, Križevci, 20.-29.9.2012.
Hrvatski sabor kulture, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Grad Križevci i Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci priređuju 28. SUSRET NEPROFESIONALNIH LIKOVNIH STVARALACA HRVATSKE.

Sudjelovati mogu punoljetni likovni umjetnici iz Hrvatske (osim akademskih slikara, kipara i primijenjenih umjetnika). Za sudjelovanje na 28. Susretu treba do 3 rada dostaviti matičnim likovnim sekcijama ili KUD-ovima koji će, uz stručnu pomoć likovnih djelatnika, izabrati jedan rad od svakog umjetnika i dostaviti ga od 3. do 8. rujna 2012. radnim danom od 8 do 15 sati (srijedom i četvrtkom od 8-19 h, subotom od 10-12 h) na adresu: Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci, Trg Antuna Nemčića 6, 48260 Križevci, kontakt telefon 048-711-210.

Za odabir se primaju uokvireni crteži i slike svih tehnika i motiva (neopremljeni radovi ne dolaze u obzir) srednje veličine – ne veće od 70×100 cm, manje skulpture različitih tehnika, te primijenjeni radovi (keramika i sl.) – također opremljeni za izložbu. Uz radove obavezno dostaviti popis sa sljedećim podacima: naziv, adresa, e-mail likovne udruge te kontakt osoba i njezin mobitel, zatim ime i prezime autora (abecednim redom), naziv likovnog djela, tehnika, godina nastanka i dimenzije u cm.,i to osim u pisanom obliku, obvezatno i na CD-u u WORD-formatu ili traženo poslati na mail
gmk@kc.t-com.hr.

(22.06.12. admin)


Osim popisa radova potrebno je dostaviti i presliku uplatnice o plaćenoj članarini HSK-u za 2011. godinu. Za likovne udruge/sekcije – članice županijskih zajednica, potvrdu o uplaćenoj članarini dostavlja njihova županijska zajednica.

Od dostavljenih uradaka (prvi odabir obavlja sama sekcija koja radove dostavlja, autom ili poštom na gore navedenu adresu) Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. Zoran Homen, ravnatelj Gradskog muzeja u Križevcima i prof. Stanko Špoljarić, viši kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu – izvršit će izbor radova za izložbu 28. Susreta, odabrat će autore za nagrade te radove za Zbornik književnog i likovnog stvaralaštva koji će biti tiskan sukladno ostvarenim sredstvima (s otiscima u boji). Najbolji autor i najbolja sekcija bit će 28.X.2012. predstavljeni u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u okviru manifestacije Razglednica2 Hrvatskoga sabora kulture.

Izložba 28. Susreta bit će postavljena u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja u Križevcima od 20. do 29.IX.2012., a otvorenje će biti 20. rujna u 19 h. Susret neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske i zatvaranje izložbe bit će 29. rujna 2012. u spomenutoj galeriji , o čemu ćete biti dopisom obaviješteni.

Radove za svoje članove dostavljaju sekcije (pojedinačne dostave ne primamo), a preuzimaju ih članovi sekcije na zatvaranju izložbe 29.IX.2012. Ostale obavijesti na mob. 095 4556879 ili fiksni telefon 01 4556879 (Mirko Kovačević, prof.)

Radujemo se 28. Susretu i druženju s Vama.(objavljeno 14.06.2012 )ČLANAK U SLOBODNOJ DALMACIJI


Slobodna Dalmacija je objavila članak o otvaranju naše Svečane izložbe. Za one koji žele taj članak postavili smo kopiju u rezoluciji 1434x1912. (desni klik na priloženu ikonicu, open, save, itd)

(16.06.12. admin)


ZAHVALA MEDIJIMA
U ime Likovne udruge Emanuel Vidović
zahvaljujem mnogobrojnim medijima koji su izvijestili i upoznali javnost s otvaranjem
naše izložbe pod imenom "Slikanjem kroz život" povodom 40. obljetnice postojanja i rada Udruge.

Posebno izdvajam sljedeće medije:
(15.06.12. Draženka Žic)


TELEVIZIJA DALMACIJA,
PRVI PROGRAM HRVATSKE TELEVIZIJE
DNEVNI LIST SLOBODNA DALMACIJA,
RADIO SUNCE i
RADIO BRAČ

kojima dugujemo osobitu zahvalnost!

Predsjednica LUEV
Draženka Žic, dipl. iur.SURADNJA S ARTSHOP
Likovna udruga "Emanuel Vidović" je dogovorila poslovnu saradnju sa specijaliziranom trgovinom slikarskog i hobby pribora ARTSHOP, na adresi Ruđera Boškovića 7 (Fregata), Split.

Svim članovima naše Udruge (uz predočenje članske iskaznice) odobrava se 10% popusta na iznose računa nad 100 kn ili 15% popusta na iznose nad 500 kn. Popust vrijedi na sav asortiman bez obzira na način plaćanja. Pogledajte i njihove web stranice na artshop.hr!
Stranice su zaista lijep primjer web-a za trgovinu i likovne radionice!

Predsjednica Udruge:
Draženka Žic, dipl. iur.

(08.06.12. admin)UVELIČAT ĆE NAM SVEČANOST OTVARANJA...
Otvaranje 12.6.2012. g. naše svečane izložbe u Muzeju grada Splita (povodom 40-godišnjice djelovanja Likovne udruge Emanuel Vidović)
uveličat će posebni gosti:Stefan Kokoškov, tenor,Bjanka Ivas Mamić, mezzosopran, uz klavirsku pratnju prof. Ivane Štimac i

moderatorka Edita Lučić, voditeljica Radio Dalmacije.

Izložba će trajati od 12.06 do 23.06.2012.g..

(Draženka Žic, 01.06.2012)KAMP U VUKOVARU, POZIV UDRUGALEATE


Poštovani,

Pozivamo vas, vašu djecu, prijatelje i sve zaljubljenike u glumu, likovnu kulturu i jazz glazbu, da ovo ljeto provedu sedam dana u Prvom ljetnom kulturnom kampu u Vukovaru.(18.05.12. admin)


Više o svemu naći ćete na www.udrugaleata.com

Srdačan pozdrav

Tanja Tandara struc.spec.oec. Menadžerica i organizatorica

NAŠA ČLANICA TONKA LOVRIĆ I KAO PJESNIK HAIKU POEZIJE


Promocija zbirke aforizama "GLAS TIŠINE" i zbirke Haiku poezije "LEDENA SUZA PERUNIKE" održat će se u utorak, 15. 05. 2012. u 18:30 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića.

Zbirku aforizama predstavit će novinar i publicist Mladen Vuković, a zbirku Haiku poezije prof. hrvatskog i talijanskog jezika Marina Lampalov. Promocija će se održati uz video - projekciju obiteljskih fotografija i umjetničkih fotografija Andree Lovrić.

(13.05.12. admin)

Tonka Lovrić rođena je 10.10.1954. u Ljubljani u Sloveniji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Splitu. Imala je 28 samostalnih i 80-ak grupnih izložbi s likovnom udrugom “Emanuel Vidović”, čija je dugogodišnja članica.NOVA ČLANICA UMJETNIČKE KOMISIJE


Snježana Martinić Divenčić - Pegi po završenom studiju najprije radi kao likovni pedagog a nastavlja kao likovni urednik u Slobodnoj Dalmaciji. Svo to vrijeme, pa i danas u mirovini, bavi se slikarstvom i kiparstvom, često izlaže, a radila je još tapiserije i vitraže.

(15.03.12. admin)


SVEČANA IZLOŽBA

ŠTOVANI ČLANOVI! U Muzeju grada Splita održat će se svečana izložba povodom 40 godina kontinuiranog rada Udruge. Izložba će trajati od 12.06 do 23.06.2012.g..

Molim sve članove da donesu svoje najbolje radove manjeg i srednjeg formata do veličine 40x50 cm. Mogu biti to i radovi koji su već izlagani. Kriterij pri odabiru radova bit će stroži pa se članovi mogu obratiti gosp. Eduardu Beliću, akademskom slikaru i kiparu, radi eventualnih konsultacija.

Radove donijeti do 29.03.2012 g.

Predsjednica Udruge:
Draženka Žic, dipl. iur.(16.02.12. Draženka Žic)KADROVSKE PROMJENE

1. Zbog preseljenja u Zagreb gđa. Štajner je dala ostavku u Predsjedništvu Udruge, pa je gđa. Jadranka Ninčević izabrana na mjesto nje kao novi član Predsjedništva. Dakle, Jadranka Ninčević je sada član Predsjedništva i ostaje i dalje Predsjednica Stručne komisije.

2. Nadalje, odlukom Predsjedništva, akademski slikar i kipar Eduard Belić je postao naš novi selektor, na mjesto gosp. Petra Periša.

3. Dalje, zbog privatnih obveza gđa.Nela Elezović-Kukoć dala je ostavku s mjesta tajnice a nadalje ostaje u Predsjedništvu. Gđa. Neda Palošek je nova tajnica udruge.(16.02.12. Draženka Žic)E-MAIL

Štovani članovi! Ako imate svoju E-MAIL adresu MOLIMO pošaljite ime i prezime na
admin@luev-split.hr
U buduće nam to može poboljšati međusobno komuniciranje!


(25.01.12. admin)POLAGANJE VIJENCALikovna udruga "Emanuel Vidović" je započela i održavala tradiciju postavljanja vijenca na rodnu kuću slikara Emanuela Vidovića na Šperunu prije više od 20 godina. To je Udruga činila svake godine na dan njegovog rođenja (24. prosinca) u nazočnosti članova obitelji Vidović.

Od prošle godine tradiciju polaganje vijenca je preuzeo Grad Split a predstavnici naše udruge su uvijek nazočni na postavljanju vijenca baš kao i ove godine.

Grad Split ove godine je promijenio datum polaganja vijenca na 23. prosinca u 12 sati.

Predsjednica Likovne udruge "Emanuel Vidović":
Draženka Žic

(03.01.12. Draženka Žic)BOŽIĆNA IZLOŽBA

Otvorena je naša tradicionalna božićna izložba u Domu umirovljenika na Zenti od 22. prosinca 2011. do 20. siječnja 2012. godine. Fotografije pogledajte na stranici o toj izložbi.

(03.01.12. admin)
Naslovnica | O nama | Galerija | Povijest | Arhiv | Stranice | Poveznice

Copyright © Likovna udruga EMANUEL VIDOVIĆ, Split, HRVATSKA