home page
about us
services
products
news
support
view presentation
contacts


ARHIVA NOVOSTI - PREMA VREMENSKOM SLIJEDU
BOŽIĆNI DOMJENAK

18. prosinca 2017. smo u udruzi proslavili Božicni domjenak i time završili kalendarsku godinu. Želim Vam svima sretan Božić i sve najbolje u Novoj godini!

Zemira Stajner
(ZŠ 28.12.2017)
BOŽIĆNA IZLOŽBA

Naša tradicionalna izložba na Zenti se otvara 14. prosinca 2017. u 19.15 sati, evo plakata i liste izlagača. Fotografije slika koje su dostavljene su OVDJE


(admin 12.12.2017)

BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU NOVU GODINU ŽELIMO SVIM ČLANOVIMA I PRIJATELJIMA NAŠE UDRUGE!
OTVORENJE IZLOŽBE U KAŠTELIMA

Sanja Radić nam posreduje nekoliko fotografija s otvorenja izložbe u Kaštelima, u dvorcu Vitturi, 21.11.2017.:

(SR 23.11.2017)

ČLANOVI POVJERENSTVA O NAŠOJ UDRUZI NA 33. SUSRETU

Buntak:
Likovna udruga „Emanuel Vidović“ iz Splita pokazuje da veće sredine omogućuju i veću masovnost, ali i širinu pristupa i dostupnost likovnih materijala što utječe na masovnost i opću kvalitetu likovne produkcije.

Goreta:
Jedna od udruga koja je pokazala dugogodišnje sudjelovanje s velikim brojem izabranih radova je Likovna udruga „Emanuel Vidović“ iz Splita. Odlukom Povjerenstva ova je udruga proglašena najuspješnijom u ovoj godini.

Koerbler:
Iako su radovi mnogih udruga u pojedinačnom sudjelovanju članova bili iznimno kvalitetni, Nagrada za najuspješniju likovnu udrugu 2017. također je jednoglasno dodijeljena Likovnoj udruzi „Emanuel Vidović“ iz Splita. U cjelini, radovi članova ove udruge ukazuju na vrlo lijepe dosege u tehnici akvarela koja je iznimno zahtjevna, ali jednako tako u ulju i akrilu. Od prikaza pejzaža, veduta i mrtvih priroda u klasičnoj realističko-intimističkoj maniri (Anka Bešker, Zdravka Bilandžić, Ivana Erika Blažević, Miroslav Jelaska) i hiperrealizma (Jasmina Ćišić), preko njegovanja apstrakcije i tašizma (Melanija Melanka Bulat), elemenata gestualne apstrakcije i enformela (Jadranka Čolović Sviličić), reduciranja pejzaža na tragu Frane Šimunovića (Zlatan Morić) te koncepcije akta oblikovanog prema tradiciji talijanskog neoplasticizma Novecenta i našeg međuratnog intimizma (Stanko Mihaljević), ovogodišnja su djela članova splitske udruge pokazala ne samo očito izvrsnog mentora, već veliki individualni trud, talent i želju za usavršavanjem u metijeru. Neki od članova splitske udruge zaslužili su i pojedinačne pohvalnice HSK-a za umjetnička dostignuća, poput Jadranke Čolović Sviličić, Jasmine Ćišić i Miroslava Jelaske.


(HSK 08.11.2017)


33. SUSRET...Isječak je iz reportaže Trend TV Karlovac o 33. susretu likovnih stvaralaca Hrvatskog sabora kulture 2017. godine, gdje je Likovna udruga "Emanuel Vidović" iz Splita osvojila nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017. godine uz 23 kandidirane slike, tri pohvaljena autora i devet izložaka.

Hrvatski sabor kulture organizirao je u Karlovcu 33. susret likovnih stvaralaca, u suradnji s karlovačkim Gradskim muzejem i Zajednicom amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Susret je okupio najbolje hrvatske likovne udruge i stvaratelje, koji su putem natječaja Hrvatskog sabora kulture održali izložbu svojih radova u Galeriji "Vjekoslav Karas". Najbolji likovni stvaratelji tako su u subotu, 4. studenog 2017., na završetku susreta i prigodne izložbe nagrađeni priznanjima, pohvalnicama i skulpturama od strane organizatora. Naša predsjednica je primila skulpturu - nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017., - Likovnu udrugu “Emanuel Vidović” iz Splita.
Čestitke svim članovima!

(Izvori HSK, Trend TV Karlovac i web mediji)

(admin 07.11.2017)
ODGODA SKUPŠTINE ZA 16.11.2017.

Odgođena je Skupština Udruge za 16. studenog 2017. godine u 18 sati u prostorijama Udruge, Split, Trg republike 4, II kat, zbog datumski kolidirajućeg sudjelovanja na Susretima u Karlovcu!

(admin 20.10.2017)
IVANA ERIKA BLAŽEVIĆ
GOSTUJE KOD "PAR-nas 3"


Naša članica Ivana Erika Blažević izlaže kao gost na izložbi "PAR-nas 3" zajedno s njihovih pet slikarica. Poziva na izložbu i otvorenje u utorak 7. studenog 2017. u 12 sati u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split. Izložbu možete pogledati do 17. studenog 2017.

Čestitke Eriki i njenim kolegicama!(admin 01.11.2017)
OTVORENJE IZLOŽBE UZ 33. SUSRET...

Otvorenje likovne izložbe uz 33. Susret likovnih stvaralaca održano je 25. listopada 2017. u galeriji "Vjekoslav Karas" Gradskog muzeja Karlovac u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Karlovačke županije i Grada Karlovca. Suorganizatori izložbe i 33. Susreta... su Gradski muzej Karlovac i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. U ime Karlovačke županije otvorenju izložbe nazočila je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić.
(admin 01.11.2017)
U BRODARICI IZLAŽE DESET NAŠIH ČLANOVA

Deset naših članoa izlaže u depandansi Brodarica Gradske knjižnice Marka Marulića od 17. do 24. listopada 2017. i to:
Zdravka Bilandžić, Tonka Jelaska, Blaženka Jukić, Senija Prebanda, Stanko Mihaljević, Biserka Miličević, Zlatan Morić, Radmila Pinterić, Nena Sanader i Nada Vučičić.
Izložbu je otvorio Zlatan Morić. Bilo je prekrasno, stvorila se jedna divna atmosfera simfonijom glazbe, stiha i likovnosti. Mladi gitarist Miroslav Mrass, učenik četvrtog razreda glazbene škole Josip Hatze iz Splita nas je oduševio svojim izvanrednim izborom glazbe i izvođenjem. Poklonili smo mu jedan akvarel Zemire Štajner i dobio je zahvalnicu naše udruge. Radmila Pinterić, sa svojim stihovima, nas je takodjer razgalila. Pridružili su se Nada Vučičić, Blaženka Jukić, Tonka Jelaska te na kraju Tuhimir Ravlić pjesnik iz udruge Vlaho Bukovac, posjetitelj naših izložbi i dogadjanja.

(ZŠ 18.10.2017)
ODGODA SKUPŠTINE ZA 16.11.2017.

Odgođena je Skupština Udruge za 16. studenog 2017. godine u 18 sati u prostorijama Udruge, Split, Trg republike 4, II kat, zbog datumski kolidirajućeg sudjelovanja na Susretima u Karlovcu!

(admin 20.10.2017)

POZIV ZA SKUPŠTINU 3.11.2017.

Na osnovu Statuta Likovne udruge Emanuel Vidović-Split, članka 10, stav II sazivam Skupštinu udruge dana 03. studenog 2017. godine u 18 sati u prostorijama Udruge, Split, Trg republike 4, II kat:

P O Z I V

Pozivam članove Udruge da obavezno prisustvuju Skupštini, koja na osnovu prijedloga Predsjedništa ima sljedeći dnevni red:
1. Otvaranje Skupštine, utvrđivanje kvoruma
2. Izbor Radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika,
3. Izvješće Predsjednice o radu Udruge, prijedlog Plana 2018.
4. Izvješće Predsjednice o financijama
5. Prijedlog Predsjedništva za izbor Zdravke Bilandžić za tajnicu Udruge
6. Prijedlog za izbor Zdravke Bilandžić u Predsjedništvo
7. Dodatno ukoliko stignu pisani prijedlozi.

Članovi mogu predložiti Predsjedništvu i druge točke dnevnog reda ili kandidate uz obrazloženje. Sukladno Zakonu i Statutu takav prijedlog prima Predsjedništvo do 26. listopada 2017. u pisanom obliku.

U Splitu 05. listopada 2017.

Predsjednica udruge
Zemira Štajner, prof.
(ZŠ 05.10.2017)

LIKOVNI SUSRETI 2017 U KARLOVCU

Fotografije naših kandidirnih radova su OVDJE

Dobitnik Nagrade za najuspješniju udrugu u Hrvatskoj 2017. je Likovna udruga Emanuel Vidović iz Splita

Čestitke svima i onima koji nisu u užem izboru za izlaganje jer se i to gleda kod ocjenjivanja! Svi smo pobjednici!

Pojedinačno:

LIKOVNA UDRUGA „EMANUEL VIDOVIĆ“, Split

Anka Bešker: KAŠTEL SUĆURAC – RIVA, akvarel, 70x30 cm

Zdravka Bilandžić: BILI CVIT, ulje, 45x35 cm

Ivana Erika Blažević: KOVAČ, akvarel, 31x21 cm

Melanka Melanija Bulat: SIMFONIJA U SRCU, akrilik, 40x30 cm

Jadranka Čolović Sviličić: BRODOLOM, akrilik, 100x30 cm, pohvalnica HSK-a

Jasminka Ćišić: LUŠIJA, akvarel, 35x50 cm, pohvalnica HSK-a

Miroslav Jelaska: K JEŽINCU U OŽUJKU, ulje, 60x50 cm, pohvalnica HSK-a

Stanko Mihaljević: POČINAK, ulje, 32x42 cm

Zlatan Morić: ŽIVA STIJENA, akrilik, 50x50 cm

Ovo je odluka Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2017. u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Pregledavši ukupno 286 pristiglih radova iz 24 prijavljene likovne udruge i 22 rada samostalno prijavljenih autora, odabralo je ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za 33. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu od 25. 10. do 4. 11. 2017.

(admin 28.09.2017)
RADIONICE JADRANKE NINČEVIĆ

Naša članica Jadranka Ninčević je uz svoju izložbu "Igra lišća u jesen" imala za djecu dvije radionice glinotiska i monotipije i to 7. i 14. listopada 2017. na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu.

(admin 14.10.2017)
PREDAVANJE - MIHALJEVIĆ

Prof. Stanko Mihaljević je 2.10.2017. imao predavanje našim članovima s izborom tema iz likovne umjetnosti. Izborom želi poboljšati razumijevanje autora iskustvima iz rada Komisije. Kod područja je obradio: crtanje (olovka, ugljen, tuš-lavarani tuš, flomaster), slikanje (tempera, gvaš, akvarel, pastel suhi-uljni i kolaž), modeliranje (kiparske tehnike, glina, glinamol), građenje (papir, plastika, žica, kaširani papir), grafika (monotipija, linorez, kartotisak), pismo (kaligrafija, blok pismo, rimska kapitala, vrpcasto pismo), te nešto o linearnoj perspektivi i vrstama kompozicije slike.

(admin 6.10.2017.)
IZLAŽE JADRANKA NINČEVIĆ

Naša članica Jadranka Ninčević izlaže pod naslovom "Igra lišća u jesen". To je njena izložba keramike; radova nastalih otiscima listova u glini koji su bojani i otiskivani na papir (tehnika glinotiska), a dio radova nastao je modeliranjem, pečenjem, bojanjem i glaziranjem.
Izložbu možete pogledati od 7. do 14. listopada 2017. na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića, Ulica slobode 2, Split.Čestitke autorici!

(admin 1.10.2017)
OTVORENJE KASJINE IZLOŽBE

Naša članica Kasja Tulić izlaže svoj izbor radova 2007-2017 u Muzeju grada Trogira od 2. do 10. listopada i posreduje nam fotografije s otvorenja:
Čestitke autorici!

(admin 3.10.2017)

IZLAŽE KASJA TULIĆ

Naša članica Kasja Tulić izlaže i poziva a Igor Brešan kaže: "Veseli me što sam još jednom u poziciji kumovati likovnom predstavljanju Kasje Tulić, splitske slikarice, anglistice diplomom, no zrele i studiozne umjetnice čija je djelatnost bitna i nadasve dobrodošla u kulturnoj ponudi grada. Zapravo, Kasja je primjer kako se strpljivo usvajaju znanja, kako ih se ne zlorabi već aktivno koristi u inventivnim potragama za svojom slikom, kako se literarne situacije pretapaju u likovne, kako se razbibriga i strast spram umjetnosti mogu slijepiti u ozbiljnu djelatnost, kako se smišljeno dograđuje i razgrađuje motiv..."Čestitke autorici!

(admin 28.9.2017)
LIKOVNI SUSRETI 2017 U KARLOVCU

Fotografije naših kandidirnih radova su OVDJE

Dobitnik Nagrade za najuspješniju udrugu u Hrvatskoj 2017. je Likovna udruga Emanuel Vidović iz Splita

Čestitke svima i onima koji nisu u užem izboru za izlaganje jer se i to gleda kod ocjenjivanja! Svi smo pobjednici!

Pojedinačno:

LIKOVNA UDRUGA „EMANUEL VIDOVIĆ“, Split

Anka Bešker: KAŠTEL SUĆURAC – RIVA, akvarel, 70x30 cm

Zdravka Bilandžić: BILI CVIT, ulje, 45x35 cm

Ivana Erika Blažević: KOVAČ, akvarel, 31x21 cm

Melanka Melanija Bulat: SIMFONIJA U SRCU, akrilik, 40x30 cm

Jadranka Čolović Sviličić: BRODOLOM, akrilik, 100x30 cm, pohvalnica HSK-a

Jasminka Ćišić: LUŠIJA, akvarel, 35x50 cm, pohvalnica HSK-a

Miroslav Jelaska: K JEŽINCU U OŽUJKU, ulje, 60x50 cm, pohvalnica HSK-a

Stanko Mihaljević: POČINAK, ulje, 32x42 cm

Zlatan Morić: ŽIVA STIJENA, akrilik, 50x50 cm

Ovo je odluka Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2017. u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Pregledavši ukupno 286 pristiglih radova iz 24 prijavljene likovne udruge i 22 rada samostalno prijavljenih autora, odabralo je ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za 33. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu od 25. 10. do 4. 11. 2017.

(admin 28.09.2017)

LISTA KANDIDATA ZA LIKOVNE SUSRETE U KARLOVCU

Fotografije radova su OVDJE a lista je sljedeća:


-BEŠKER ANKA: "KAŠTEL SUĆURAC - RIVA", AKVAREL 70X30
-BILANDŽIĆ ZDRAVKA: "BILI CVIT", ULJE 45X35
-BJEDOV KAĆUŠA: "MISAO", AKRILIK 125X100
-BLAŽEVIĆ IVANA ERIKA: "KOVAČ", AKVAREL 31X21
-BOSNIĆ MILICA: "PUSTI ME DA PROĐEM", AKRILIK 50X70
-BULAT MELANKA MELANIJA: "SINFONIJA U SRCU", AKRILIK 40X30
-ČOLOVIĆ SVILIČIĆ JADRANKA: "BRODOLOM", AKRILIK 100X30
-ĆIŠIĆ JASMINKA: "LUŠIJA", AKVAREL 35X50
-DELIĆ SEKA: "PROLJETNA IDILA", ULJE 50X70
-JELASKA MIROSLAV: "K JEŽINCU U OŽUJKU", ULJE
-JELAVIĆ VESNA: "SVITANJE", AKRILIK 50X70
-LUČIĆ LAVČEVIĆ KATIJA: "SPLIT-RIVA", ULJE 80X60
-MARTINOVIĆ GORANA: "U IGRI", AKRILIK 40X60
-MIHALJEVIC STANKO: "POČINAK", ULJE 32X42
-MORIĆ ZLATAN: "ŽIVA STIJENA", AKRILIK 50X50
-PERDIĆ TINO: "RASPEĆE", AKRILIK 70X70
-PREBANDA SENIJA: "TANGO", ULJE 30X40
-RIBIČIĆ GORAN: "JEDRILICA U NOĆI", ULJE 40X60
-ŠTAJNER ZEMIRA: "MOJA MAJKA", ULJE 23X31
-TABAK ZVJEZDANA: "NAŠE BLAGO-SRDELE", ŠKOLJKE I PIJESAK 40X60
-VUČIČIĆ NADA: "IZVOR ČEŽNJE", AKRILIK 50X40
-ZULIM JAGODA: "CVIJETNA LIVADA", BIJELA KERAMIKA 40X30
-ŽIC DRAŽENKA: "DOBRO JUTRO SPLITE", ULJE 40X30

(admin 13.09.2017)
UMRO JE NAŠ STIPE

"...Moram reći da me je vijest šokirala, jer nisam znao da je toliko bolestan. Evo cijelo vrijeme razmišljam koliko je to bio dobar i topao čovjek, uvijek nasmijan, pun šala i životnih priča, uvijek spreman pomoći udruzi i svakome od nas. Mislim da ćemo tek sada biti svjesni koliko je jedan takav čovjek značio za udrugu i koliko smo svi bili bogati imajući njega uza se. Znam, život ide dalje, ali mislim da je on ostavio sjajni trag iza sebe i hvala mu što je bio dio nas... Nedjeljko Tandara..."Uspomenu na radove Stipe Perišića možete pogledati OVDJE

(admin 7.9.2017)
SEKA DELIĆ NA KORČULI

S malim kašnjenjem zbog vručeg ljeta evo fotke s otvaranja izložbe naše (sve produktivnije) članice Seke Delić na Lumbardi otok Korčula.

Izložbu je otvorio direktor Turističke zajednice Lumbarda gosp. Ante Šestanović u lijepom prostoru galerije "Tri volta" u zgradi Općine i u opuštenoj atmosferi. Visoka ljetna temperatura zraka nije omela posjetitelje (oko stotinjak osoba) da prisustvuju otvorenju izložbe.
Čestitke autorici!
(admin 16.8.2017)
POZIVNICA SEKE DELIĆ

Seke Delić izlaže i poziva na samostalnu izložbu slika na Lumbardi otok Korčula od 11. do 26. kolovoza 2017.:(SD 16.8.2017)
DOBRO JUTRO MORE

U staroj gradskoj vijećnici na Pjaci je 27.6.2017. otvorena zajednička izložba Udruge željezničara slikara "Plavo svjetlo" i Likovne udruge "Emanuel Vidović" s 52 autora, 72 izloška i s nazivom "Dobro jutro more", koja ostaje otvorena do 5.7.2017.

Selekciju našeg dijela i postav izložbe je obavila akademska slikarica Aida Tosuni!

Uz sudjelovanje dua "Gentlemen", o temi izložbe riječ Seke Delić, Jasne Radan Budimir o prijateljima iz Plavog svjetla, pozdravne riječi Zemire Štajner predsjednice LU Emanuel Vidović, izložbu je otvorila pročelnica za kulturu Grada Splita Maja Munivrana.

Prenijela je i poseban pozdrav od strane novoizabranog splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, koji - a to nas osobito raduje - prepoznaje vrijednost 45-godišnjeg neprekidnog djelovanja Likovne udruge Emanuel Vidović.

(admin 28.06.2017)

POZIVNICA ZA IZLOŽBU

(AT 22.6.2017)
LISTA RADOVA ZA ZAJEDNIČKU IZLOŽBU S PLAVIM SVJETLOM

Izložba je s naslovom "Dobro jutro more".
Otvorenje je u utorak 27.6.2017. u 20 sati.

Iz Zagreba još očekujemo slike.
Slike koje su izabrane a nisu u Udruzi donesite u ponedjeljak 26.6.2017. u 10 sati u Vijećnicu!

Naši članovi su predložili 111 radova a izabran je 61 rad. Fotografije radova su OVDJE a lista je sljedeća:


BAN VERBANAC VEDRANA: "KUPAČICA", ULJE

BEŠKER ANKA: "KAŠTEL SUĆURAC", AKRILIK

BILANDŽIĆ ZDRAVKA: "OBALA I", AKRILIK

BILANDŽIĆ ZDRAVKA: "OBALA II", AKRILIK

BJEDOV KAĆUŠA: "BRODOLOM", AKRILIK

BLAŽEVIĆ IVANA ERIKA "GALEBI I RIBE", KOMBINIRANA

BOSNIĆ MILICA: "MOJ SPLIT", AKRILIK

BOSNIĆ MILICA: "SVJETIONIK", AKRILIK

BULAT MELANIJA: "DALMATINSKI OTOCI", KOMBINIRANA

BULAT MELANIJA: "DALMATINSKO PODMORJE", KOMBINIRANA

ČOLOVIĆ-SVILIČIĆ JADRANKA: "BRODOLOM", AKRILIK

ČOLOVIĆ-SVILIČIĆ JADRANKA: "NEPOZNATO", AKRILIK

ČOLOVIĆ-SVILIČIĆ JADRANKA: "ZARON", AKRILIK

ĆIŠIĆ JASMINKA: "STARI KAIĆ", AKRILIK

ĆIŠIĆ JASMINKA: "ZABORAVLJEN", AKRILIK

DELIĆ SEKA: "KRAJ MORA", ULJE

GRUBIŠIĆ SUNČICA: "SUTIVAN", ULJE

JELASKA MIROSLAV: "K JEŽINCU U OŽUJKU", ULJE

JELASKA MIROSLAV: "TRI STABLA", ULJE

JELASKA TONKA: "NA MARJANU", ULJE

JELASKA TONKA: "ČIOVSKA VEDUTA", ULJE

JELAVIĆ VESNA: "VRTLOG", AKVAREL

JELAVIĆ VESNA: "OLUJA", AKVAREL

JUKIĆ BLAŽENKA: "UZ MORE I", ULJE

JUKIĆ BLAŽENKA: "UZ MORE II", AKRILIK

LUČIĆ LAVČEVIĆ KATIJA: "JEDRENJAK II", ULJE

LUČIĆ LAVČEVIĆ KATIJA: "PALAGRUŽA I", ULJE

MARTINOVIĆ GORANA: "U SUTONU", ULJE

MIHALJEVIĆ STANKO: "REGATNO POLJE", ULJE

MILIČEVIĆ BISERKA: "VALA", AKVAREL

MORIĆ ZLATAN: "HRID", AKRILIK

MORIĆ ZLATAN: "MORE A-1", KOMBINIRANA

MORIĆ ZLATAN: "TRI SKULPTURE", KOMBINIRANA

MULIĆ MIRJANA: "LEBIĆADA", AKRILIK

NINČEVIĆ JADRANKA: "UZ MORE I", BIJELA KERAMIKA

PERIŠA CVJETANA: "MIRUJE KAIĆ", ULJE

PERIŠA CVJETANA: "U DUBINI", AKRILIK

PERIŠIĆ STIPE: "2", SKULPTURA

PINTERIC RADMILA: "JEDRILICE", AKRILIK

PINTERIC RADMILA: "PODMORJE", AKRILIK

PREBANDA SENIJA: "L'AMOUR", ULJE

RADAN BUDIMIR JASNA: "TROGIR", AKRILIK

RADIĆ SANJA: "ZALAZAK U DVOJE", KOLAŽ

RIBIČIĆ GORAN: "JEDRILICA", ULJE

RIBIČIĆ GORAN: "STARA BARKA", ULJE

SLADOJEVIĆ PERO: "RIBE", ULJE

SLADOJEVIĆ PERO: "SPLIT", ULJE

SLATINA ANTE: "SPLITSKA RIVA", OLOVKA TUŠ PASTEL

SLATINA ANTE: "RIBAR KUZMA", OLOVKA TUŠ PASTEL

ŠTAJNER ZEMIRA: "LOVRIJENAC", ULJE

ŠTAJNER ZEMIRA: "SUTON", AKVAREL

ŠVORC MIRJANA: "MORE I SJENE", ULJE

ŠVORC MIRJANA: "OBALA", AKRILIK

TABAKOVIĆ SLOBODANKA: "LANTERNA", SUHI PASTEL

TANDARA NEDJELJKO: "ŠKAMPI", ULJE

TRUTANIĆ FRANE: "RIBARI", AKRILIK

VUČIČIĆ NADA: "LAĐA", AKRILIK

ZULIM JAGODA: "MALA VALA", ULJE

ŽIC DRAŽENKA: "DOBRO JUTRO SPLITE", ULJE

ŽIC DRAŽENKA: "FORTUNAL OD JUGA", ULJE

ŽIC DRAŽENKA: "KOVAČ", ULJE

ŽURO ANA: "NA PLIĆACIMA SJEVERNOG MORA", AKVAREL


(admin 15.06.2017)
IZLAŽU SEKA DELIĆ I JADRANKA NINČEVIĆ

Naše članice Seka Delić i Jadranka Ninčević su izlagale 14.-18.05.2017. pod naslovom "Proljetna sonata na Marjanu" u Ermitažu svetog Cirijaka - sveti Jere na Marjanu u okviru proslave Dana Marjana. Na ovako posebnom mjestu svetoga Jere, na padinama Marjana, izložene slike i skulpture - a time i autorice - dobivaju posebnu magičnost.

Čestitke autoricama!

(admin 01.06.2017)

LEONIDA FABRIS PAVIĆ U PIRANU

Naša članica Leonida Fabris-Pavić izlaže u Piranu s naslovom "U vrtlogu cvijeća", u Galeriji Apollonije te imamo fotke s otvorenja 28.4.2017. Među inim je autorici čestitao i gradonačelnik Pirana!

Čestitke autorici(admin 31.5.2017)


7 AUTORICA U CUKARINA

Naše članice Cvjetana Bazina Periša, Zdravka Bilandžić, Biserka Miličević, Katija Lučić Lavčević, Neda Palošek, Radmila Pinterić i Senija Prebanda izlažu u Kavani slastičarnici CUKARIN-KOTEKS. Na otvorenju 11.5.2017. je svirao kantautor Boris Krivec, a bila je lutrija i aukcija.
Posjetio nas je i dr. Igor Mornar, kojem smo se zahvalili na donaciji i dali prigodan poklon. Čestitke autoricama!
Fotografije nam posreduje Zemira:


(ZŠ 16.05.2017)

IZLAŽU SEKA DELIĆ I JADRANKA NINČEVIĆ

Naše članice Seka Delić i Jadranka Ninčević izlažu pod naslovom "Proljetna sonata na Marjanu" u Ermitažu svetog Cirijaka - sveti Jere na Marjanu 14.-18.05.2017. u okviru proslave Dana Marjana. Pozivaju na otvorenje 14. svibnja u 11 sati! Svi ste dobrodošli:

Čestitke autoricama!

(admin 08.05.2017)

PLAN RADA U 2017.

1. Vijećnica na Pjaci, Split, prigodom 45-te godišnjice rada Udruge, od 1.04. do 7.4.2017.
(Preporuka: slike mogu biti i većeg formata primjereno prostoru Vijećnice. Trebamo stotinjak radova, zato možete predložiti nekoliko radova a može i poneka retrospektivna slika).
ROK je četvrtak 9.3.2017.

2. Kaštelansko ljeto, Dvorac Vitturi, srpanj.
Otpada

3. Vijećnica na Pjaci (26.6.-5.7.2017) zajedno s udrugom "Plavo svjetlo" iz Zagreba, ljeto 2017. (izložba možda gostuje i u Zagrebu).
ROK je četvrtak 8.6.2017.

4. HSK 33. Susret likovnih stvaralaca i Izložba Susreta 25.10.–4.11.2017., Karlovac, digitalno žiriranje.
ROK je ponedjeljak 28.8.2017.

5. GKMM Brodarica, jesenska izložba
ROK je četvrtak 5.10.2017.

6. Zenta, prosinac 2017. do siječnja 2018.
ROK je ponedjeljak 27.11.2017.

Pored plana zajedničkih izložbi, ostaju kolonije i radionice, potičemo samostalno izlaganje članova, očekujemo pozive za humanitarne akcije, kolonije, Cukarin, Brodaricu GKMM, Bol-Plokite GKMM, Dane Dugopolja, i drugo, za što ćemo slati obavijesti i pozivati ali s odzivom "tko želi - sudjeluje":
- kolonije u Parku Emanuela Vidovića svake subote od 22. travnja do 18. lipnja 2017. od 9-12 sati,
- kolonija u Plaškom kod Ivana Puljića (8. do 12. srpnja 2017.) za 10 slikara s plaćenim troškovima boravka 5 dana,
- radionice zajedno s osobama s invaliditetom kod Ivana Svaguše - bit ćemo obaviješteni,
- u Cukarinu 15. svibnja - nekoliko autora,
- u srpnju i kolovozu moguća izložba u Zagrebu "U Predvorju HŽ" - bit ćemo obaviješteni! (Staklo nije dobrodošlo kod transporta),
- u jesen u Dugoj Resi.


(admin 26.1.2017/1.3./18.04/31.5)

KOLONIJA U PARKU EMANUELA VIDOVIĆA

U Parku Emanuela Vidovića u Splitu, 22. travnja 2017. smo imali likovnu koloniju, prvu u nizu subotnjih sve do 18. lipnja skladno potpori Županije splitsko-dalmatinske. Posebno su nas razveselili posjetitelji iz porodice Vidović, najmlađi potomci velikog slikara. Evo fotografija koje nam posreduje Zemira:

(ZŠ 24.4.2017)

IZLOŽBA NADE VUČIČIĆ

U okviru Splitskih večeri poezije u Udruzi MI je 19. travnja 2017. naša članica Nada Vučičić otvorila svoju samostalnu izložbu slika "Slikom ispričana priča". Autorica je fotografije s te večeri popratila mišlju: "...bilo je lijepo! Spojiti lijepu riječ i kist je nadahnjujuće - gost Stefan Simić u zanosu i slike Nade Vučičić - za svakoga po nešto!"Čestitke autorici!
(admin 20.4.2017)

IZLAŽE NADA VUČIČIĆ

Naša svestrana članica Nada Vučičić izlaže pod naslovom "Slikom ispričana priča" u okviru Splitskih večeri poezije, Udruga MI - Centar "Zlatno doba", Branimirova obala 1, Split, u srijedu 19. travnja 2017. g. u 18 sati. Autorica i akteri večeri pozivaju:

Čestitke autorici!
(admin 16.4.2017)


SRETAN USKRS


...želimo svim članovima i prijateljima!

(slikica je po Jadranki)
(admin 14.4.2017)


S GODIŠNJE SKUPŠTINE

Na skupštini Udruge 11. travnja 2017. g. prihvaćeno je izvješće o radu za 2016. g., prihvaćeno je financijsko izvješće za 2016. g. a zbog povećanja troškova i opadanja donacija prihvaćeno je povećanje članarine na 30 kn mjesečno i prigodom sudjelovanja na skupnoj izložbi po 20 kn za trošak organizacije izložbe.

Dodatno k niže navedenom prijedlogu plana skupnih izložbi predlaže se sljedeće sudjelovanje pojedinačno po želji:
- kolonije u Parku Emanuela Vidovića svake subote od 22. travnja do 18. lipnja 2017. od 9-12 sati,
- kolonija u Plaškom kod Ivana Puljića (još nepotvrđeno kada - između 15.lipnja i 15. srpnja 2017.) za 10 slikara s plaćenim troškovima boravka nekoliko dana,
- radionice zajedno s osobama s invaliditetom kod Ivana Svaguše - bit ćemo obaviješteni,
- u Cukarinu 15. svibnja - nekoliko autora,
- u srpnju i kolovozu moguća izložba u Zagrebu "U Predvorju HŽ" - bit ćemo obaviješteni! (Staklo nije dobrodošlo kod transporta),
- u jesen u Dugoj Resi.

Kritično je nizak odaziv članova povremeno prigodom nošenja slika u/iz udruge pa molimo mlađe dobrovoljce da se jave našoj predsjednici (091 517 62 91)!

(admin 13.04.2017)

IZLAŽE LEONIDA

Naša članica Leonida Fabris-Pavić samostalno izlaže slike na izložbi "U vrtlogu cvijeća" u Sloveniji, u dvojezičnoj slovensko-talijanskoj općini Piran, Obalna galerija Piran. Poziva na otvorenje u petak 28. travnja 2017. :

Čestitke autorici!

(admin 07.04.2017)

IZLOŽBA U VIJEĆNICI

Pročelnica za kulturu i umjetnost Grada Splita Maja Munivrana je 2. travnja 2017. otvorila našu izložbu u staroj gradskoj Vijećnici u Splitu prigodom proslave 45 godina neprekidnog djelovanja Likovne udruge Emanuel Vidović - Split.
Takve obljetnice vrijedi dostojno obilježiti zato i na web-stranicama postavljamo odvojeno ovih pet novih; možete pogledati svih 118 izabranih izložaka, postav izložbe, nekoliko momenata s otvorenja izložbe, pročitati uvodnik naše predsjednice Zemire Štajner i pogledati katalog izložbe.


Svi izabrani izlošci
Postav izložbe
Otvorenje
Uvodnik predsjednice
Katalog izložbe(admin 04.04.2017)


IZLOŽBA NENE SANADER

Naša članica, slikarica i pjesnikinja Nada Vučičić je predstavila Nenu Sanader na, u kratkom vremenu, još jednoj samostalnoj izložbi slika, s naslovom "Oblost žene" u okviru pjesničke večeri održanoj u prostorijama Zajednice Crnogoraca u Splitu, Vukovarska 159. u utorak 27.3.2017. g. Fotografije je posredovala Seka Delić:(admin 29.3.2017)

POZIVNICA

Poštovani,
ljubazno Vas pozivamo na otvorenje izložbe u staroj gradskoj vijećnici u sklopu proslave 45 godina djelovanja Likovne udruge EMANUEL VIDOVIĆ u nedjelju 02.04.2017. u 19 sati!
Lijepi pozdrav,
Zemira Štajner, prof.
predsjednica.(admin 28.3.2017)

IZLOŽBA U VIJEĆNICI

Lista izabranih izložaka za izložbu u Vijećnici 2.-7. travnja 2017 (postavljanje je 1. travnja u 10 sati) prigodom 45 godina neprekidnog djelovanja naše udruge:
1.) BAN-VERBANAC VEDRANA: "PARK EMANUELA VIDOVIĆA", AKRILIK
2.) BAN-VERBANAC VEDRANA: "SJENKE", AKRILIK
3.) BEŠKER ANKA: "ČOVIK OD MORA", AKRILIK
4.) BEŠKER ANKA: "GRISINE-ROVINJ", SUHI PASTEL
5.) BEŠKER ANKA: "TRIBA I ODANIT 2", AKRILIK
6.) BILANDŽIĆ MARIJA: "LOTOSI", KOMBINIRANA
7.) BILANDŽIĆ ZDRAVKA: "VIJEĆNICA1", ULJE
8.) BILANDŽIĆ ZDRAVKA: "VIJEĆNICA2", ULJE
9.) BJEDOV KAČUŠA: "POJAM 1", AKRILIK
10.) BJEDOV KAČUŠA: "POJAM 2", AKRILIK
11.) BJEDOV KAČUŠA: "POJAM 3", AKRILIK
12.) BLAŽEVIĆ IVANA ERIKA: "VRIME JE ZA JAZZ", AKRILIK
13.) BOSNIĆ MILICA: "LEPTIRICA", AKRILIK
14.) BOSNIĆ MILICA: "PUSTI ME DA PROĐEM", AKRILIK
15.) BOSNIĆ MILICA: "ŽUTA IDILA", AKRILIK
16.) BULAT MELANKA MELANIJA: "BAL LEPTIRA", AKRILIK
17.) BULAT MELANKA MELANIJA: "FANTAZIJA U LJUBIČASTOM", AKRILIK
18.) BULAT MELANKA MELANIJA: "TEPIH OD CVIJEĆA", AKRILIK
19.) ČOLOVIĆ-SVILIČIĆ JADRANKA: "MORUZGVINA KUĆA", AKRILIK
20.) ČOLOVIĆ-SVILIČIĆ JADRANKA: "PLES MEDUZA", AKRILIK
21.) ČOLOVIĆ-SVILIČIĆ JADRANKA: "PUTOVANJE", AKRILIK
22.) ĆIŠIĆ JASMINKA: "FRAGMENT USPOMENE", AKVAREL
23.) ĆIŠIĆ JASMINKA: "PRID NEVERU", AKVAREL
24.) ĆIŠIĆ JASMINKA: "SOLIST", AKVAREL
25.) DELIĆ SEKA: "DAMA ROZITA", AKRILIK
26.) DELIĆ SEKA: "PRIJATELJICE", AKRILIK
27.) DELIĆ SEKA: "PROLJETNA IDILA", ULJE
28.) GARDUN EDUARD: "KAJIĆ", AKVAREL-
29.) GRUBIŠIĆ SUNČICA: "MAČKA", AKRILIK
30.) GRUBIŠIĆ SUNČICA: "ZALJUBLJENI", AKRILIK
31.) JELASKA MIROSLAV: "BEBA I MEDO", AKRILIK
32.) JELASKA MIROSLAV: "LOŽIŠĆA", AKRILIK
33.) JELASKA MIROSLAV: "TRI BEBE", ULJE
34.) JELASKA MIROSLAV: "U PARKU", AKRILIK
35.) JELASKA TONKA: "DIDA NIKOLA - ŠOLTANIN", OLOVKA
36.) JUKIĆ BLAŽENKA: "FALKUŠA", AKRILIK
37.) JUKIĆ BLAŽENKA: "RIBARICA", AKRILIK
38.) JURIŠIĆ RANKA: "BOJE JESENI 1", SUHI PASTEL
39.) JURIŠIĆ RANKA: "BOJE JESENI 2", SULHI PASTEL
40.) KARUZA EMIL: "LEBIĆADA", AKRILIK
41.) KARUZA EMIL: "PEŠKADA", AKRILIK
42.) KARUZA EMIL: "RIBANJE", AKRILIK
43.) KECMAN JAGODA: "SNOVI 1", AKRILIK
44.) KECMAN JAGODA: "SNOVI 2", AKRILIK
45.) KNEŽEVIĆ SLAVICA: "SPLIT ZVONIK SV.DUJE", AKRILIK
46.) KOLUMBIĆ IVICA: "HVAR", AKRILIK
47.) KOLUMBIĆ IVICA: "SPLIT", AKRILIK
48.) KOLUMBIĆ IVICA: "ŠETNJA GRADOM", AKRILIK
49.) KRIŽAK JOŽEF: "POKRAJ RIJEKE 1", AKVAREL
50.) KRIŽAK JOŽEF: "POKRAJ RIJEKE 2", AKVAREL
51.) KRNIĆ IVO: "ORKESTAR", ULJE
52.) LUČIĆ-LAVČEVIĆ KATIJA: "JEDRENJACI-TRIPTIH1", ULJE
53.) LUČIĆ-LAVČEVIĆ KATIJA: "JEDRENJACI-TRIPTIH2", ULJE
54.) LUČIĆ-LAVČEVIĆ KATIJA: "JEDRENJACI-TRIPTIH3", ULJE
55.) MARINIĆ-KRAGIĆ MARIJANA: "VRISAK", SUHI PASTEL
56.) MIHALJEVIĆ STANKO: "POGLED NA LUKU", ULJE
57.) MIHALJEVIĆ STANKO: "PRIMORSKI MOTIV", ULJE
58.) MILIČEVIĆ BISERKA : "JESEN", AKVAREL
59.) MILIČEVIĆ BISERKA: "KASNO LJETO", AKVAREL
60.) MORIĆ ZLATAN: "PROSTOR-VRIJEME", DRVO I ALUMINIJ
61.) MORIĆ ZLATAN: "U MOM OKU", AKRILIK
62.) MULIĆ MIRJANA: "AKT", AKRILIK
63.) MULIĆ MIRJANA: "RAJSKI VRT", AKRILIK
64.) NINČEVIĆ JADRANKA: "RADOST 1", BIJELA KERAMIKA
65.) NINČEVIĆ JADRANKA: "RADOST 2", BIJELA KERAMIKA
66.) NINČEVIĆ JADRANKA: "RADOST 3", BIJELA KERAMIKA
67.) PALOŠEK NEDA: "JESEN", ULJE
68.) PALOŠEK NEDA: "LAGUNA", ULJE
69.) PERDIĆ TINO: "AKUSTIČNI PAKAO", AKRILIK
70.) PERDIĆ TINO: "PIETA", AKRILIK
71.) PERDIĆ TINO: "RASPEĆE", AKRILIK
72.) PERIŠA CVJETANA: "IZ MORA", ULJE
73.) PERIŠA CVJETANA: "NA PJATU", ULJE
74.) PERIŠA CVJETANA: "PUČINA", AKRILIK
75.) PERIŠIĆ STIPE: "BEZ NAZIVA", ŽELJEZO
76.) PERIŠIĆ STIPE: "IDEMO NA BAČVICE", DRVO I ŽELJEZO
77.) PERIŠIĆ STIPE: "JUTARNJI ULOV", ŽELJEZO
78.) PINTERIĆ RADMILA: "AKT", AKRILIK
79.) PINTERIĆ RADMILA: "CVIJETNA IMPRESIJA", AKRILIK
80.) PREBANDA SENIJA: "TANGO", ULJE
81.) PREBANDA SENIJA: "VALCER", ULJE
82.) RADAN-BUDIMIR JASNA: "MRTVA PRIRODA", AKRILIK
83.) RADAN-BUDIMIR JASNA: "SPLIT", AKRILIK
84.) RADIĆ SANJA: "NOVI ŽIVOT", KOLAŽ
85.) RIBIČIĆ GORAN: "ANĐEO UTJEHE", ULJE
86.) RIBIČIĆ GORAN: "SUTON S PALMAMA", ULJE
87.) SANADER NEVENKA: "AKT", AKRILIK
88.) SANADER NEVENKA: "SNOVI", ULJE
89.) SANADER NEVENKA: "ŽANA", AKRILIK
90.) SLADOJEVIĆ PERO: "RIVA - MATEJUŠKA", ULJE
91.) SLATINA ANTE: "SPLIT - RIVA", OLOVKA PASTEL
92.) SLATINA ANTE: "STARA GRADSKA VIJEĆNICA", OLOVKA PASTEL
93.) SLATINA ANTE: "TROGIR - RADOVANOV PORTAL", OLOVKA PASTEL
94.) ŠAKIĆ DAJNA: "CVIJEĆE", AKRILIK
95.) ŠTAJNER ZEMIRA: "CRKVA SV. MARKA", ULJE
96.) ŠTAJNER ZEMIRA: "RAZMIŠLJANJE", ULJE
97.) ŠVORC MIRJANA: "MRTVA PRIRODA", ULJE
98.) ŠVORC MIRJANA: "VOĆE 1", ULJE
99.) TABAK ZVJEZDANA: "BISERI JADRANSKOG MORA", KOMBINIRANA
100.) TABAK ZVJEZDANA: "U MRIŽI", KOMBINIRANA
101.) TABAKOVIĆ SLOBODANKA: "MASLINIK", AKRILIK
102.) TABAKOVIĆ SLOBODANKA: "OTOK PAG-BURA", AKRILIK
103.) TANDARA NEDJELJKO: "NA KRAJU DANA", ULJE
104.) TANDARA NEDJELJKO: "PUNIM JEDRIMA", ULJE
105.) TRUTANIĆ FRANE: "MAKOVI", AKRILIK
106.) TRUTANIĆ FRANE: "PORAT", AKRILIK
107.) TRUTANIĆ FRANE: "SVETI JERE", AKRILIK
108.) TULIĆ KASJA: "MORSKI KRAJOLIK - DIPTIH", AKRILIK
109.) TULIĆ KASJA: "MORSKI KRAJOLIK 2 - DIPTIH", AKRILIK
110.) VUKUŠIĆ RADE: "BONACA", ULJE
111.) ZULIM JAGODA: "MOJ PRIJATELJ", ULJE
112.) ZULIM JAGODA: "MOJ SPLIT", ULJE
113.) ZULIM JAGODA: "VALA", ULJE
114.) ŽIC DRAŽENKA: "PJACA", ULJE
115.) ŽIC DRAŽENKA: "SNAGA 1", ULJE I ZLATNI LISTIĆI
116.) ŽIC DRAŽENKA: "SNAGA 4", ULJE I ZLATNI LISTIĆI
117.) ŽURO ANA: "MAKOVI U KANJONU CETINE", AKVAREL
118.) ŽURO ANA: "UZ ŠIBENSKU KALU", AKVAREL

(admin 24.3.2017)

OSVRT NA IZLOŽBU NENE SANADER

Dana 23.2.2017. je u okviru događanja Trstih u veljači u knjižnici GKMM Brodarica u Splitu prezentirana izložba slika Nene Sanader, naše slikarice, članice i bivše predsjednice. Izložbu je otvorila prof. Lilijana Aviani koja među ostalim kaže da temom šume Nena Sanader u svakome listiću, grančici, drvetu, slikajući ih, traži i pronalazi svoj unutarnji mir; svaka nova šuma za nju je ujedno i novi slikarski izazov.
Izložbu možete pogledati do 13.3.2017.
Čestitke autorici!
(admin 28.2.2017)

IZLAŽE NENA SANADER

Naša predsjednica iz 2014. godine Nena Sanader izlaže 16 slika u GKMM Brodarici, Terzićeva 5/9, Split, od 13.2 do 13.3.2017., a poseban osvrt gđe. Aviani na izložbu slika će biti u okviru Trstiha 23.2.2017 u 18 sati.

Čestitke autorici!


(admin 11.2.2017)

IZLAŽE SENIA PREBANDA

Poziva naša članica Senia Prebanda, koja izlaže u prostorijama Zajednice Crnogoraca, Vukovarska 59, Split, s otvorenjem u okviru pjesničko-likovne večeri "Prozor u svijet boja i stihova" u sudjelovanju Natali Šarić ex. Trkulja, dana 20.2.2017. u 18 sati.
Čestitke autorici i sudionicima!
(admin 10.2.2017)

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Na osnovu Statuta Likovne udruge Emanuel Vidović-Split, članka 10, stav II sazivam godišnju skupštinu u
ponedjeljak 13. ožujka 2017. godine
u 18 sati u prostorijama Udruge,
Split, Trg Republike 4, II kat:


POZIV


Pozivam članove Udruge da obavezno prisustvuju Skupštini, koja na osnovu prijedloga Predsjedništva ima sljedeći dnevni red:


1. Otvaranje Skupštine, utvrđivanje kvoruma,

2. Izbor Radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika,

3. Izvješće Predsjednice o radu Udruge i financijsko izvješće za 2016. g.

4. Prijedlog plana rada za 2017. g.

5. Prijedlog financijskog plana za 2017. g. i povećanje članarine

6. Razno, ukoliko pristignu prijedlozi.

Članovi mogu predložiti Predsjedništvu i druge točke dnevnog reda uz obrazloženje. Sukladno Zakonu i Statutu takav prijedlog prima Predsjedništvo do četvrtka 2. ožujka 2017. g. u pisanom obliku.

U Splitu 5. veljače 2017. g.

Predsjednica udruge

Zemira Štajner, prof.


(ZŠ 5.2.2017)

IZLAŽE STIPE PERIŠIĆ

Naš član Stipe Perišić samostalno izlaže u prostorijama Alliance Francaise, Marmontova ul. 3 u Splitu, prigodom 40-te godišnjice likovnog rada i 20-te godišnjice članstva u našoj udruzi. Izložba je s naslovom "Vanka škvare" a otvorena je 3. veljače 2017.
Izložbu su postavili autor i akad. slikar Vanja Pagar, a radove su izabrali autor i akad. kipar Kažimir Hraste, otvorenje su uveličali Gerard Denegri i Ante Madunić osvrtima na autorov životopis i pohvalama Stipinim likovnim kreacijama. Uz harmoniku i gitaru zapjevali su Stipini prijatelji glazbenici ali i likovnjaci iz naše udruge!
Izložbu možete pogledati do 17.2.2017. g.

Čestitke autoru na izložbi i godišnjicama!

(admin 5.2.2017)

PRIJEDLOG ZA PLAN RADA U 2017.

1. Vijećnica na Pjaci, Split, prigodom 45-te godišnjice rada Udruge, od 1.04. do 7.4.2017.
(Preporuka: slike mogu biti i većeg formata primjereno prostoru Vijećnice. Trebamo stotinjak radova, zato možete predložiti nekoliko radova a može i poneka retrospektivna slika).
ROK je četvrtak 9.3.2017.

2. Kaštelansko ljeto, Dvorac Vitturi, srpanj.
ROK je četvrtak 8.6.2017.

3. Vijećnica na Pjaci (još nepotvrđeno), Split, zajedno s udrugom "Plavo svjetlo" iz Zagreba, ljeto 2017. (izložba možda gostuje i u Zagrebu).
ROK je četvrtak 29.6.2017.

4. HSK 33. susreti..., Karlovac, listopad, digitalno žiriranje.
ROK je ponedjeljak 28.8.2017.

5. Zenta, prosinac 2017. do siječnja 2018.
ROK je ponedjeljak 27.11.2017.

Pored plana zajedničkih izložbi, ostaju kolonije i radionice, potičemo samostalno izlaganje članova, očekujemo pozive za humanitarne akcije, kolonije, Cukarin, Brodaricu GKMM, Bol-Plokite GKMM, Dane Dugopolja, i drugo, za što ćemo slati obavijesti i pozivati ali s odzivom "tko želi - sudjeluje"!

(admin 26.1.2017)

IZLAŽE STIPE PERIŠIĆ

Naš dugovječni član, kipar Stipe Perišić poziva i izlaže u prostorijama Alliance Francaise, Marmontova ul. 3 u Splitu, prigodom 40-te godišnjice likovnog rada i 20-te godišnjice članstva u našoj udruzi.
Izložba je s naslovom "Vanka škvare" a otvorenje je 3. veljače 2017. u 19 sati.

Čestitke autoru na izložbi i godišnjicama!(admin 25.1.2017)

IZLAŽE IVICA KOLUMBIĆ

Naš član Ivica Kolumbić ima svoju samostalnu izložbu u prostorijama Alliance Francaise u Marmontovoj ulici 3 u Splitu s otvorenjem 7.1.2017. u 11 sati ujutro!
Izložbu možete pogledati do 26.1.2017.
Čestitke autoru!(admin 5.1.2017)

SRETNO!!!

Želimo svim našim članovima i prijateljima sretan i blagoslovljen Božić, te uspješnu Novu 2017. godinu, da je provedu u zdravlju i zadovoljstvu!

Lijepi pozdrav
Zemira Štajner
(ZŠ 22.12.2016)


Naslovnica | O nama | Galerija | Povijest | Arhiv | Stranice | Poveznice

Copyright © Likovna udruga EMANUEL VIDOVIĆ, Split, HRVATSKA