home page
about us
services
products
news
support
view presentation
contacts


ARHIV NOVOSTI - PREMA VREMENSKOM SLIJEDU
IZLAŽU KARUZA I TRUTANIĆ

Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu, KNJIŽNICA BRODARICA Terzićeva 5/9. kat, poziva na izložbu slika dvojice naših članova EMILA KARUZE I FRANE TRUTANIĆA pod naslovom 'SPLIT I MORE' u terminu 16. 01.- 16. 02. 2018.

Svečano otvaranje Izložbe je 16. 01. 2018. (utorak) u 18,00 sati a o izložbi će govoriti prof. IVAN SVAGUŠA i prof. ZEMIRA STAJNER, predsjednica LU E.Vidović a gost večeri je NENO PAPIĆ Izložba obuhvaća tridesetak slika naslikanih u tehnici akrilika i suhog pastela.

Čestitke autorima!

EMIL KARUZA

Rođen je u Osijeku 1952. godine, po ocu i majci Višanin, živi na relaciji Split – Vis. Završio je Elektrotehničku školu Nikola Tesla u Splitu.   Slikanjem se počeo baviti 2013.g., posve slučajno, na nagovor prijatelja Željka Tomića, kada je krenuo u Školu slikanja kod akademskih slikara I.Svaguše i M. Baučića. Otada slika amaterski, što mu predstavlja veliko zadovoljstvo. Član je LU Emanuel Vidović od 2016. S Udrugom je izlagao na nekoliko grupnih izložbi. Ovo je prva izložba u kojoj će izložiti više svojih slika nastalih u posljednje četiri godine, naslikanih u tehnici akrilika i suhog pastela.

FRANE TRUTANIĆ

Rođen je u Supetru, na Braču, 1956. godine. Od sedme godine živi u Splitu gdje je završio elektrotehničku školu. Franina sklonost prema umjetnosti očituje se u pisanju poezije i slikanju. Ranije je ručno izrađivao unikatne kamene kućice, svjetionike, crkvice, itd. Prije nekoliko godina krenuo je u Školu slikanja kod akademskih slikara Ivana Svaguše i Marina Baučića, kojima je zahvalan na svemu što su ga naučili. Od 2015. godine član je Likovne udruge Emanuel Vidović s kojom je sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi.

(VO 11.1.2018)

Naslovnica | O nama | Galerija | Povijest | Arhiv | Stranice | Poveznice

Copyright © Likovna udruga EMANUEL VIDOVIĆ, Split, HRVATSKA