home page
about us
services
products
news
support
view presentation
contacts


SELEKTOR

Ivan Svaguša SvaigIVAN SVAGUŠA SVAIG NOVI SELEKTORZa novog selektora i člana Umjetničke komisije je Predsjedništvo postavilo splitskog akademskog slikara Ivana Svagušu Svaiga:

Rodio se u Splitu, gdje završava Školu likovnih umjetnosti te diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti (smjer slikarstvo) u klasi prof. Nine Ivančić. Od 2007. vodi likovne radionice u Udruzi osoba s invaliditetom Split. Od 2008. u Info zoni, zajedno sa psihologinjom Janinom Pavić-Jadrić , vodi strip radionice odgojno-obrazovnog karaktera te zajedno izrađuju pripručnik za strip radionice s prevencijom ovisnosti.

Nakon završetka radnog odnosa u školi Peti element, gdje radi kao predavač slikarstva i keramičar, 2009. zajedno sa akademskim slikarom Marinom Baučićem osniva Školu crtanja i slikanja Split-Omiš, gdje i predaje.

Aktivan je član udruge Kvart (udruga za suvremenu umjetnost) i Udruge promicatelja umjetnosti (UPU), sa kojima je ostvario niz uspješnih izložbi od 2007. Aktivno surarađuje s raznim udrugama i institucijama sa kojima provodi javne projekte poput :
- Međunarodni dan mladih u Splitu,
- "Open Box" (ciklus strip radionica u sklopu K.U.M.-a,
- "Pretežno vedro" ( projekt strip radionica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo),
- strip radionica – 30 godina doma mladih (udruga Dislexia, klub Kocka),
- "Šegrt Hlapić u stripu" (ciklus strip radionica u Gradskoj knjižnici Marko Marulić),
- graffiti radionica oslikavanja zida u Domu za odgoj - Cres (Udruga za prevenciju stigmatizacije i edukaciju teatrom),
- "Svijet idealne diktature" ( Hrvatsko-Njemačko društvo, škola stranih jezika Delfin),
- strip radionice ( udruga MOST)...

Organizator je, urednik i voditelj brojnih promocija i izložbi u Info zoni i drugdje.

Autor je i koautor brojnih strip albuma koje promovira diljem hrvatske. Osnivač je nezavisne izdavačke kuće Bučni stripovi, kroz koju na multimedijski način prezentira stripove te glazbu. Autor je mjesečne strip-kolumne "Građanski odgoj" na portalu www.infozona.hr.

S kolegicom, psihologinjom Janinom Pavić-Jadrić, 2014. dobiva nagradu Vijeća Europe, za program prevencije zloupotrebe droga.

Predsjednik | Tajnik | Predsjedništvo | Umjetnička komisija | Selektor | Članovi Udruge | Prostorije | O amaterizmu

Copyright © Likovna udruga EMANUEL VIDOVIĆ, Split, HRVATSKA